Új magán egészségközpont nyílt

Szabó László az Affidea Diagnosztika, a Főnix-Med és a General Electric együttműködésében megvalósult magán egészségközpont átadóünnepségén kiemelte, az intézményt létrehozó cégek a jövőbe tekintenek, és arra koncentrálnak, mire lesz szükségük 5-10 év múlva a pácienseknek.

A világ legmodernebb technológiája

Az államtitkár arról beszélt, hogy Magyarországon egyre fontosabb a „hozzáadott érték”, amit az ilyen beruházások is biztosítanak azzal, hogy a világ legmodernebb technológiáját hozzák Budapestre. Szólt arról is, hogy Magyarország fogászati turizmusban már első helyen áll Európában, de jó lenne a diagnosztika, a prevenció és az egészséges életmód terén is korszakalkotót létrehozni, mert a „baj megelőzésénél olcsóbb beavatkozás nincs az egészségügyben”. Szeretnék, ha minél több ehhez hasonló centrum jönne létre, mert ezzel is erősebbé válik az ország, egyre több egészséges állampolgár lesz, akik jó életminőségben élhetnek egyre tovább.

Leitner György, Affidea Diagnosztika ügyvezető igazgatója elmondta, a vállalat 26 éve van jelen Magyarországon, jelenleg nyolc közfinanszírozotti központban, valamint a debreceni és a szegedi egyetemen is megtalálhatók. A most megnyitott integrált központban a ma elérhető legkorszerűbb diagnosztikai eszközök és a járóbeteg szakellátás együtt található meg – fűzte hozzá.

Tunkli Gábor, a Főnix Medical Center ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, céljuk, többet nyújtani a pácienseknek egy átlagos ellátásánál a szakrendeléseken és a szűréseken. Joerg Bauer, a GE Magyarország ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy két évvel ezelőtt merült fel az egészségközpont létrehozásának ötlete, amihez hasonló a vállalat egyetlen telephelyén sincs még. Hozzátette, a szolgáltatásokat a vállalat munkatársai ingyen vehetik igénybe, mivel úgy gondolják, az egészség a legtöbb, amit kínálhatnak a dolgozóiknak.

Forrás: MTI