Minősített magánegészségügyi szolgáltatók

Új szakmai védjegy kínál eligazodást a betegeknek, hogy megbízható magánszolgáltatót válasszanak

  • 2 vezető hazai privát egészségügyi szolgáltatónál zárult le sikeresen a védjegyhasználatra jogosító szakmai audit
  • A 12 Primus-tag után – 2019 őszétől – minden piaci szereplő számára elérhetővé válik a védjegy megszerzésének lehetősége
  • A cél a betegek jogainak markáns érvényesítése és a jogkövető módon működő piaci szereplők megkülönböztetése
  • Évi 300 milliárd forintot költenek el a magyarok a magánegészségügyben, egyharmadát – mintegy 100 milliárd forintot – a szektor szürkezónájában

Budapest, 2018. október 16. – Az Affidea és Rózsakert Medical Center elsőként szerezte meg a transzparens, jogkövető és etikus magánegészségügyi szolgáltatók számára létrehozott iparági minősítést. A „Minősített Magánegészségügyi Szolgáltató” védjegyet és a védjegyzéshez szükséges tanúsítási folyamatot a legnagyobb hazai privát egészségügyi vállalkozásokat tömörítő érdekvédelmi szervezet, a Primus Egyesület szakmai iránymutatásával egy négytagú minősítői konzorcium és egy mystery shopping szolgáltató alakította ki. A független szakmai auditorok által végzett szigorú tanúsítási folyamatot elsőként az egyesület 12 alapító tagjánál folytatják le, 2019 közepéig, ezután bármely szolgáltató kérheti. A Primus rámutatott: a védjegy használata jelentős versenyelőnyt nyújt az évi 300 milliárd forintos – rendkívül heterogén színvonalú – hazai magánegészségügyi piacon működő minőségi szolgáltatóknak.

Két meghatározó hazai magánegészségügyi szolgáltató – az Affidea Diagnosztika és Rózsakert Medical Center (RMC) – elsőként teljesítette a szakmai védjegy megszerzéséhez szükséges kritériumokat, és a mai naptól 12 hónapon keresztül használhatja a védjegyhez kapcsolódó „Minősített Magánegészségügyi Szolgáltató” megkülönböztető minősítést – jelentette be a kezdeményezést elindító Primus Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesülete. Magyarországon ez az első eset, hogy magánegészségügyi iparág szereplői – saját elhatározásból – független szakmai alapokon nyugvó komplex auditnak vetik alá magukat.

„A hosszas – több mint egy évet felölelő – szakmai előkészítő munkával kidolgozott rendszer részletes audithoz és előre nem bejelentett próbavásárlásokhoz köti a védjegy megszerzését. Nem egy marketingcélú szimbólum bevezetéséről van szó: a független auditorok által végzett munka eredménye olyan tanúsítvány, amely mögött valós teljesítmény és szigorú szakmai elvárások állnak. Ezért is kezdtük a munkát magunkon” – mondta el Leitner György, a Primus Egyesület elnöke, az Affidea vezérigazgatója.

A hazai privát egészségügyi szektor 12 meghatározó szolgáltatója által tavaly létrehozott Primus Egyesület célja, hogy a minőségi szolgáltatók helyzetbe hozásával segítse a pácienseket a betegközpontú és jogkövetően működő magánegészségügyi intézmények kiválasztásában.

A Rózsakert elsőként jelentkezett az auditra, mivel hiánypótlónak tartjuk a független minőségbiztosítási rendszert hangsúlyozta dr. Csermely Gyula, az RMC igazgatója, magzati ultrahang-specialista, nőgyógyász.A minőségi egészségügyi ellátás számos összetevőből áll: a szakmai és operatív minőségbiztosítás mellett fontos a jogszerű működés, az ügyfélélmény biztosítása, a jó munkakörülmények, valamint a kollégák megbecsülése. Ezeket tartjuk szem előtt a saját intézményünkkel kapcsolatban, de kötelességünk és felelősségünk a magánegészségügyi piac egészének fejlődésében is aktív szerepet vállalni.”

Az orvos-igazgató hozzátette: „Az auditra nem kellett külön felkészülnünk, hiszen minőségbiztosítási rendszerünket az elmúlt években már kiépítettük, és mindennap úgy szolgáltatunk, hogy a legfontosabb vizsgán jól szerepeljünk, azaz az ügyfél elégedett távozzon. Értékes visszajelzés számunkra, hogy pácienseink elégedettségén kívül egy független értékelési rendszer alapján is megálltuk a helyünket”.

A Primus Egyesült tagjainak auditálása után a privát szolgáltatók méretüktől függetlenül kérhetik a tanúsítási eljárást, hiszen az auditot nem kötötték sem árbevételhez, sem egyéb gazdálkodási kritériumhoz. Az auditálás ára méretfüggő: a szolgáltató által kínált egészségügyi ellátás komplexitása és a telephelyek száma határozza meg. Százezer forintnál kezdődik, de elérheti az egymillió forintot is.

„A Rózsakert Medical Center és az Affidea után az utolsó negyedévben két újabb tagnál, a Duna Medical Centernél és a Premed Pharmánál kezdődik el az audit, és a tervek szerint 2019 közepére mind a 12 Primus-tagnál befejeződik a folyamat. De itt nem állunk meg: az iparági minőségbiztosítást jelentő védjegy minden hazai magánegészségügyi szolgáltató számára elérhető lesz. Azaz nemcsak a legnagyobb piaci szereplők, de akár a kritériumoknak megfelelő mikroszolgáltatók is részt vehetnek a tanúsítási folyamatban, és élvezhetik a védjegy nyújtotta előnyöket”tette hozzá a Primus Egyesület elnöke.

A privát szolgáltatók szakmai elismertségének növelése mellett leginkább a betegek profitálnak majd abból, hogy megbízható helyre fordulhatnak egészségügyi problémájukkal. Betegbiztonsági szempontból komoly gond ugyanis, hogy nem minden szolgáltató ad számlát az ellátásról, pedig ennek hiányában a betegnek nincs a kezében semmi egy-egy kezelés után. Emiatt sérülnek a betegjogok, nem érvényesíthetők a garanciák, probléma esetén a későbbiekben nehéz számon kérni a szolgáltatót.

A védjegyminősítési folyamatról

A tanúsítási folyamat szigorú, de tulajdonképpen elemi feltételeket támaszt: nem szerezheti meg a védjegyet az a vállalkozás, ahol a próbavásárláskor elmulasztanak számlát adni, vagy hálapénzt fogadnak el. További kizáró ok a szükséges engedélyek hiánya, a feketén foglalkoztatott munkaerő, továbbá az is, ha a szolgáltatónak nincsen felelősségbiztosítása.

Az összetett minősítési folyamat kialakítása az auditoroknak is komoly kihívást jelentett. Mivel az országban korlátozott számú egészségügyi auditor dolgozik, négy tanúsító vállalat konzorciális formában vállalta ezt a speciális feladatot. A DNV Business Assurance Magyarország Kft., az SGS Hungária Kft., a DEKRA Certification Kft. és az ÉMI-TÜV SÜD Kft. közösen biztosítja a vállalati auditokat.

Az előre be nem jelentett próbavásárlásokat a Mystery Visit Piackutató és Tanácsadó Kft. végzi mintegy évtizedes tapasztalattal és rendszeresen képzett próbavásárlói csapatával. A folyamatot felvállaló egészségügyi szolgáltatók minden olyan részlegén, telephelyén próbavásárlást végeznek majd, ahol éves átlagban naponta legalább 10 beteget látnak el.
Az audit kritériumait az Egyesület Védjegyszabályzatához elkészített Módszertani Kézikönyv tartalmazza. Az auditok és a próbavásárlások során három területet – a legális, fehérített működésen kívül a betegbiztonság és a minőségi ellátás megvalósulását – vizsgálják részletesen.

A védjegy megszerzéséhez mind az auditor, mind a próbavásárló pozitív minősítése szükséges, de a végső szót minden esetben a Tanúsítási Bizottság mondja ki. A bizottságban minden egészségügyi szakágazat képviselteti magát, ők ítélik oda a védjegyet, és védjegyhasználati szerződést kötnek azokkal a szolgáltatókkal, amelyek teljesítik a feltételeket. A minősítés csupán egy évre szól, amelyet a jogosultaknak évente meg kell újítaniuk új eljárás keretében. Ez garantálja, hogy a védjegy mindig a tartósan magas színvonalú, megbízható és kiszámítható ellátást jelentse.

A magánegészségügy 300 milliárdos üzlet

Minderre azért is szükséges, mert az elmúlt években látványosan nőtt az igény a rövidebb várakozási időt és magas színvonalú ellátást kínáló privát szolgáltatók iránt. Ezt az is jelzi, hogy a gyógyulásra fordított kiadások egyharmadát a lakosság ma már saját zsebből fizeti. A felmérések szerint tavaly már a magyarok több mint 60%-a keresett fel magánegészségügyi szolgáltatót.

„A hazai magánegészségügyi piac évek óta töretlenül növekszik, miközben a háztartások is egyre többet költenek egészségügyi kiadásokra, éves szinten az összeg már eléri az 1000 milliárd forintot. Folytatódni látszik az elmúlt időszakot jellemző évi 4-5%-os bővülési trend is” – mutatott rá Leitner György.

A Primus felmérése szerint a magánszolgáltatók ebből évente 300 milliárd forintos forgalmat generálnak, ennek azonban egyharmada, azaz 100 milliárd forint szürkeforgalomnak tekinthető.”
A páciensek, a szolgáltatók és az állami költségvetés számára is fontos, hogy a betegek egyre nagyobb arányban az átlátható módon működő, betegközpontú intézményeket vegyék igénybe, ha privát szolgáltatóhoz fordulnak. Erre ígér garanciát a „Minősített Magánegészségügyi Szolgáltató” védjegy.

***

Háttér-információk

A Primus Egyesület azzal a céllal alakult meg, hogy a tiszta piaci viszonyok megteremtésével és a feketefoglalkoztatás visszaszorításával elősegítse a hazai egészségügyi ellátás színvonalának emelését, illetve a privát egészségügyi szektor kifehérítését.

A Primus Egyesület alapítói: az Affidea Diagnosztika, a Budai Egészségközpont, a CentrumLab, a DaVinci Klinika, a Duna Medical Center, a Doktor24, a Főnix-MED, a Premed Pharma, a Pozitron-Diagnosztika Központ, a Róbert Károly Magánkórház, a Rózsakert Medical Center, a Synlab Hungary, valamint – pártoló tagként – a Quercus Consulting Group és a Szinapszis piackutató vállalat az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete, valamint a Réti, Várszegi és Társai PwC Legal Ügyvédi Iroda.

Az egyesület tagjai az elmúlt évben 440 ezer orvos-beteg találkozót szerveztek, elvégeztek ötmilliónál is több diagnosztikai vizsgálatot, 25 milliárd forint árbevételt termeltek, és 4,5 milliárd forint adót fizettek az államkasszába. A Primus-tagok foglalkoztatókként is jelentős szereplői a magyar gazdaságnak: 3300 ember számára biztosítanak stabil munkahelyet.

***

Az Affidea Group Európa vezető magánegészségügyi szolgáltatója. Fejlett képalkotó diagnosztikai és onkoterápiás szolgáltatásaival 16 ország 235 diagnosztikai központjában több mint 4,4 millió pácienst lát el évente. A vállalat több mint 7500 szakembert foglalkoztat, közülük több mint 2000 orvos.

Magyarországon 27 éves múlttal, kategóriájukban a legmodernebb diagnosztikai berendezésekkel, valamint széles körű korszerű járóbeteg-ellátási szolgáltatásokkal áll a magán-, az állami és a vállalat-egészségügyi szolgáltatásokat igénybe vevő páciensek rendelkezésére. 2018 februárjától már mintegy 30 szakorvosi területen járóbeteg-szakellátást is biztosít ügyfeleinek, országszerte pedig 100 telephelyen kínál foglalkozás- és vállalat-egészségügyi szolgáltatásokat.

*

A Rózsakert Medical Center 17 év alatt vált vezető fővárosi magánklinikává, ahol ma már 1000 négyzetméteren mintegy 60 szakterület több mint száz orvosa dolgozik. Tulajdonosai nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli medicinát képviselő „evidence based” orvosok. Sikerének titka immár második évtizede, hogy valamennyi munkatársának célja a legmagasabb színvonalú egészségügyi szolgáltatást nyújtani a pácienseknek.

*

További információ:

Leitner György elnök
Primus Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesülete
www.primusegyesulet.hu

Oláh Péter
PR-ego Kommunikációs Ügynökség
Tel.: + 36 30 500-5221
e-mail: olah.peter@publicrelations.hu