A MEGBÍZHATÓ
MAGYAR
MAGÁNEGÉSZSÉGÜGY
SZOLGÁLATÁBAN!

az egyesületről
A PRIMUS Egyesületet a hazai magánegészségügyi szektor meghatározó szereplői hozták létre azzal a céllal, hogy – pácienseik érdekeit szem előtt tartva – elősegítsék egy átlátható, etikusan működő és magas színvonalon szolgáltató magánegészségügyi ágazat létrejöttét. A PRIMUS tagjai a magánegészségügyi szektor legnagyobb szereplői:

25

millárd

forint összesített
árbevétel*

2000+

foglalkoztatott

és szerződéses
jogviszonyban
álló dolgozó*

1,4

millió

orvos-beteg
találkozó*

TÉNYEK A MAGÁNEGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZATRÓL

A magánszolgáltatók országszerte együttműködésre törekednek a közfinanszírozott intézményekkel, és – például a képalkotó diagnosztika, a labordiagnosztika, valamint a speciális ellátások területén – évtizedek óta a hazai közellátás szerves részei.

A hazai járóbeteg-ellátás 50 százaléka privát ellátásban történik.

A koronavírus-járvány időszakában a privát szolgáltatók több olyan szakterületen is átvették a betegellátást – a gyermekszakellátásoktól a képalkotó diagnosztikai (MR-, CT-) vizsgálatokon át
a terhesgondozásig –, amelyek az állami kórházakban a pandémiás feladatok miatt ellehetetlenültek.

A PRIMUS CÉLJAI

• Átláthatóan működő magánegészségügyi szektort szeretnénk létrehozni, a tisztességes piaci verseny érdekében az ágazat működésének kifehérítésére törekszünk (számlaadás, hálapénz kivezetése, minimumfeltételek teljesítése, stb.).
• Hatékony párbeszéd a magánegészségügy szereplőivel, közös fellépés és kommunikáció az iparágat érintő fontos ügyekben.
• Szektorális érdekképviselet a kormányzat és az egészségügyi döntéshozók felé.
• Proaktív szerepvállalás a közfinanszírozott és a privát egészségügy hosszú távú együttműködésének kialakításában.
• Megkülönböztető erővel rendelkező iparági minőségbiztosítás – védjegy – bevezetése és alkalmazása.

A VÉDJEGYRŐL

A „MINŐSÍTETT MAGÁNEGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÓ” VÉDJEGY

A PRIMUS élen jár a szektor minőségbiztosításának kidolgozásában és bevezetésében. A „Minősített Magánegészségügyi Szolgáltató” védjegy egy független tanúsítási folyamathoz, minőségi megfelelési kritériumokhoz és komplex próbavásárláshoz kötött iparági minőségbiztosítási rendszer, amelyből a vállalatok és a páciensek egyaránt profitálnak.

A PRIMUS TAGJAI
Ha többet szeretne megtudni tagjainkról, kattintson az Önt érdeklő szolgáltatóra!

Pártoló Tagok


HOGYAN CSATLAKOZHATOK A PRIMUS EGYESÜLETHEZ?

Az egyesület tagja lehet minden olyan társaság, amely a szükséges hatósági engedélyek birtokában magánegészségügyi szolgáltatást folytat, az egyesület célkitűzéseivel egyetért, az alapszabályban foglaltakat elfogadja és teljesíti. A tagság feltétele ezenkívül, hogy az alapszabályban rögzített és a közgyűlés által meghatározott kritériumrendszer feltételeinek a belépő tag maradéktalanul megfeleljen.

A csatlakozás részleteivel kapcsolatban, kérjük, keresse Nikl Antalt, a PRIMUS Egyesület igazgatóját az alábbi elérhetőségeken.

Kapcsolat:
Nikl Antal
Igazgató
Primus Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesülete
igazgato@primusegyesulet.hu